onsdag den 28. marts 2007

Tænk med om en prædiken


På søndag er det Palmesøndag og jeg skal prædike. Måske er der nogen der har lyst til at tænke med på mine forberedelser. Teksten er fra Lukas Evangeliet kap. 19 vers 28 og kapitlet ud. Jesus rider ind i Jerusalem på et æsel, farisæerne brokker sig over disciplenes højstemte lovprisning, men Jesus siger at hvis de tier, vil stenene tale. Vel inde i byer smider han vekselererne ud af templet og magthaverne lægger planer for at rydde ham af vejen.


Jeg har tænkt mig at prædike ud fra temaet "Fokus på Hans liv". De sidste 4 gudstjenester har handlet om aspekter af "Dit liv", så nu vil vi have fokus på Jesus. Hans liv er Guds liv som menneske, så det skal handle om det mysterium at Gud blev menneske i Jesus, Guds Søn, som også fandtes før Maria fødte ham.

Desuden lægger teksten op til at tale om de meget forskellige modtagelser Jesus fik iblandt mennesker. Hans liv provokere til tro eller had, foragelse eller hengivelse.


Hvad tænker du?

tirsdag den 27. marts 2007

4 uger med fokus


I Jerusalemskirken (der hvor jeg er præst) er vi ved enden af en spændende nyt tiltag. Vi kalder det "4 uger med fokus på dit liv" med undertemaerne
Dit livs kærlighed
Dit livs smerte
Dit livs eventyr
Dit livs vej
Min kollega Christian Alsted og jeg har udarbejdet et hæfte med andagtsmateriale til hver dag i de 4 uger og forsøgt at lave nogle særligt spændende gudstjenester de 4 søndage. Det har været en rigtig god oplevelse at mærke vores menigheds opbakning til projektet og hvordan det har løftet at vi alle arbejdede med de samme bibeltekster og bønner. Man kan downloade hæftet og lytte til de 4 prædikener på http://www.jerusalemskirken.dk.

Adresseændring

Hej Venner
Jeg forsøger at genstarte mit blogliv med et skift fra den kedelige sfære på kristendom.dk til et sted med flere kreative muligheder. Indholdet vil nok igen komme til at snurre om kirke, kristendom, samfundsforhold og lidt nyt fra det personlige.