onsdag den 5. september 2007

School of Congregational Development


Så er School of Congregational Development vel overstået. Jeg tror vi gav deltagerne en god konference - evalueringsskemaerne tyder på det. Der var fuldt udtræk på gudstjeneste- og musikfronten. Jerusalemskirkens forskellige gospelkor og vores lovsangsband var rigtig gode og undervisningen, både på den inspirationsindrettede og den praktiske side, var relevant og spændende. En særlig oplevelse var Rudy Rasmus fra Houston, Texas. Hans 8000 medlemmers menighed i byens "hårde" kvartér, består bl.a. af 3000 mennesker uden tag over hovedet. Hans fremtoning var spændende og hans forkyndelse underholdende, enkel og livsnær. Check linket - der er bunker af materiale - også om Rudys og hans verdenskendte sangerindemedlem Beyonces arbejde for at skaffe mad til de hjemløse.

Hans åbnings replik: "At komme til gudstjeneste uden sin bibel er som at tage på arbejde unden underbukser - man kan godt overleve det, men ved dagens slutning kan man godt mærke at der mangler noget!"

Fokus for dagene i Jerusalemskirken var menighedsudvikling og der var både noget for dem der har tænkt sig at starte helt nye menigheder og for dem der kæmper med at vende udviklingen i gamle menigheder. Emner som lederudvikling, kreativ forkyndelse, Evangelisation á la Wesley og formålsdrevet kirke kontra smagsdrevet kirke var på dagsordenen.

Det nordiske distriktsforstandermøde efter afslutningen bestemte sig hurtigt til at afholde en ny School of Congregational Development i september 2009 og spørge Jerusalemskirken om vi ville være værter igen.